Přírodní pedagogika pro začínající: jaro - voda 2023/2024

9.5.2024 10:00 - 9.5.2024 18:00

Zážitkový seminář pro začínající průvodce zaměřený na rytmus dne, typy a příklady her, potřebné vybavení do aktuálního počasí a pedagogická východiska.

Základy vzdělávání pro udržitelný rozvoj a přírodní pedagogiky v praktickém kontextu. V každé sezóně zažijeme společně den podobný dni dítěte v lesní školce.


Jaro: Cesta za barvami a zvuky jarní přírody. Doprovázet nás bude element vody - v zázemí lesní školky jako vzácný zdroj, v lese jako nejlepší parťák pro hru a tvoření. Zkusíme objevit radost, která daleko přesahuje starost o mokrý rukáv či bláto na oblečení. Na závěr se zkusíme podívat sami na sebe jinýma očima s využitím prvků lesní terapie.


„Seminář byl obohacující, vedený ve velmi příjemné atmosféře, kdy se nikdo nebál sdílet vlastní zkušenost a ptát se ostatních, jak se to a ono dělá u nich ve školce. Doporučuji především všem nováčkům, ale i ostříleným průvodcům, které zajímají různé možnosti a způsoby, jak lesní pedagogiku uvádět do praxe."


„Skvělý seminář, plný užitečných informací a zážitků, nejen pro ty co pracují s dětmi, ale i pro ty co jim chtějí lépe porozumět."

O lektorce:
Mgr. Klára Krchňavá vystudovala obor Speciální pedagogika na UK v Praze, a obor Etika na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Vzdělání si doplňuje dalšími kurzy. V životě ji nejvíce ovlivnil a nasměroval kurz Respektovat a být respektován s manželi Kopřivovými. V roce 2010 založila DLK Stromík, o dva roky později DLK Mariánka, oba kluby jsou nyní lesní mateřskou školou. Ve školkách pracuje jako ředitelka a pedagožka. Konzultuje zejména v oblasti zakládání lesních klubů, vede kurzy tvoření s přírodními materiály s arteterapeutickými prvky.


Ve školním roce 2023/2024 se uskuteční tři semináře Přírodní pedagogiky pro začínající inspirované ročním obdobím a živly. Podrobnosti najdete zde.

Pro koho: pro všechny, kdo chtějí vzdělávat malé děti venku - vhodné pro začínající průvodce. 

Termín konání: čtvrtek 9.5. 2024 10:00 - 18:00

Místo konání jarního semináře: LMŠ Stromík v Pozořicích u Brna, Hostěnická 626, 664 07 Pozořice (mapa

Cena: 2 090 Kč pro nečleny ALMŠ, členová tarifu 3 a 2 mají slevu 20%, členové tarifu 1 mají slevu 10%.

Přihlásit se můžete zde.

Storno podmínky Školy lesem najdete zde.

V případě otázek kontaktujte Michaelu Hořejší (michaela.horejsi@lesnims.cz).

Přihlášení

Zapomněl jsem heslo Registrovat se