TZ: Den lesních mateřských škol 2017

Zveřejněno: 20. 6. 2017

<  Zpět na výpis

Válení sudů, blátivá kuchyně, bezpečné riziko, to je celorepublikový Den lesních mateřských škol

 

Tisková zpráva

20. června

 

Na Den lesních mateřských škol (Den LMŠ) ve čtvrtek 22. 6., nad kterým přijalo záštitu Ministerstvo životního prostředí, se ve vybraných lesních školkách otevřou vrátka po celé republice. Návštěvníci z řad dětí, rodičů i pedagogů tak mohou poznat jejich zázemí a program.

 

Asociace lesních mateřských škol (ALMŠ), která je hlavním pořadatelem Dne LMŠ, připravila na pražském ostrově Štvanice program pro širokou veřejnost, ať už se jedná
o pedagogy, rodiče či dětské návštěvníky. V programu se objeví projekce loutkové komedie z prostředí lesa Až po uši v mechu (2015) a navazujícího seriálu Živě z mechu (2016), v režii Filipa Pošivače, Barbory Valecké a s dabingem Anny Polívkové. Specialitou lesních školek, kterou organizátoři představí všem vhodně oblečeným dětským zájemcům, bude blátivá kuchyně. Jako další bod programu je lehce dobrodružná lanová dráha. Pro dospělé návštěvníky připravili organizátoři krátké semináře na téma Bezpečné riziko a diskusi s předsedkyní ALMŠ Terezou Valkounovou. Celá akce je zdarma s podporou Městské části Prahy 7. Pro všechny návštěvníky bude přístupná 22. června od 9 do 12 hodin v blízkosti Vily Štvanice na pražském ostrově Štvanice. 

 

Letos slavíme poprvé v centru města ve veřejném prostoru. Jdeme ven s tématem bezpečného rizika při práci s dětmi, protože to vnímáme jako zvláštní společenské tabu. Zatímco si děti vyzkouší aktivity typické pro les, s dospělými chceme diskutovat, jaká je naše každodenní příprava na riziko tak, abychom děti naučili fungovat venku bezpečně,“ říká Tereza Valkounová, předsedkyně Asociace lesních MŠ.

 

Pražský program doplní Lesní dětský klub Prokopáček v Prokopském údolí. I v dalších místech České republiky je přichystán program obsahující blátivou kuchyni, dny otevřených vrátek, komentované prohlídky či výstavy. Do programu se zapojily například lesní kluby: Berounka, Hrádeček, Kvítek, Letokruh, Medvíďata, Na Pasece, Na Svinci, Napísek, Oslavánek, Samorost, Skaláček, Skřítci z borovic, Sluněnka, Stromík, U tří soviček, V Závětří, Venku.

Přihlášení

Zapomněl jsem heslo Registrovat se