Exkurze do berlínských lesních školek 2022

16.1.2022 15:30 - 19.1.2022 20:00

Od berlínských lesních školek se stále máme co učit. Dopoledne s dětmi v lese s tlumočníkem, odpoledne volný (kulturní, nakupovací, turistický, …) program, večer sdílení a propojení s praxí v České republice.

Tři dny inspirace a sdílení ve berlínských lesních školkách, ruku v ruce s didaktickou podporou českých průkopníků lesních školek. 


Třídenní exkurze do lesních MŠ v Berlíně je určena zejména začínajícím průvodcům. Nicméně i ti zkušenější zde určitě najdou inspiraci a načerpají nové metodické nápady. Co funguje našim severním sousedům? Jak vypadá lesní školka, která funguje patnáct nebo dvacet let? Jak vypadá lesní školka, která dlouhodobě funguje jenom dopoledne? Německé děti odmalinka zažívají důvěru a jejich průvodci říkají: "Ve výchově a vzdělávání hlavně nesmí být stres!".

Zkušení průvodci z ALMŠ, většina doprovázela exkurze v Berlíně již mnohokrát, pomohou účastníkům zhodnotit dojmy z navštívených školek při večerních společných setkáních. Za uplynulá léta jsme nasbírali mnoho zkušeností a našli partnerské školky, takže víme, za čím do které školky jdeme, koho tam potkáme. Také již víme, jak podpořit účastníky v efektivním využití zkušeností z krátkodobé stáže po návratu domů.

Hodnotná je také neformální stránka této vzdělávací exkurze - setkání s dalšími účastníky z jiných školek, pohled na vlastní organizaci z jiné perspektivy. Další důvody, proč jet do Berlína s Asociací lesních MŠ si přečtěte v článku Johany Passerin o exkurzi 2017 a reportáži Luboše Vedrala z roku 2018. Volná odpoledne můžete věnovat objevování Berlína. 

 

Program exkurze: 
Neděle - cesta do Berlína, ubytování, neformální večer
Pondělí a úterý - dopolední exkurze do lesní školky, volný odpolední program, didaktický kruh večer v hostelu
Středa - dopolední exkurze do lesní školky, diskuze (zpětná vazba) na cestě zpět

Předpokládaná cena: 6 990 Kč pro členské organizace / 8 290 Kč pro ostatní
Přesná cena bude známa během listopadu, max. začátkem prosince - čekáme na potvrzení cen dopravce a vybraného ubytovacího zařízení. 

Cena zahrnuje: 
jízdenku Praha - Berlín - Praha (uvedené časy odjezdu a příjezdu jsou orientační),
ubytování v hostelu s dobrým dopravním spojením,
tři exkurze v lesních školkách,
dvě večerní didaktická setkání.
Stravování během dne a dopravu po městě si hradí účastníci sami. 

Přihlašovat se můžete ZDE. 
Pokud o exkurzi máte zájem, přihlašte se do 30. 11. 2021. Po naplnění minimální kapacity exkurze do 30.11.2021 budeme v přijímání přihlášek pokračovat. 

 

V případě dotazů kontaktujte Zuzanu Knap

Přihlášení

Zapomněl jsem heslo Registrovat se